Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene

Disse lammebollene gjør stor lykke så vel i matboksen på tur i skog og mark, som på tapasbordet.

Deilige smakfulle overraskelser gjør turen gjerne enda morsommere, for ikke å snakke om at fingermat også er perfekt når du venter gode venner til sp vel den store som den lille festen.
 
Nå i lammesesongen er det lett å finne lammedeig i butikken, så prøv denne retten eller se noen av våre mange tapasoppskrifter.
 
 
Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Lammeboller på tur

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

500 g malt lammekjøtt
1 egg
1 dl matfløte
½ ts pepper
1 ts salt
4 ss grønne oliven uten sten
2 fedd hvitløk
½ rødløk
2 ss frisk basilikum
3 ss fetaost
6 ss olje til steking
Tomatsaus:
1 sjalottløk
2 fedd hvitløk
1 ss frisk timian
1 ss olivenolje
1 boks hermetiske tomater i biter
1 ts salt
½ ts pepper

Fremgangsmåte

Bland sammen lammekjøttdeigen med salt, pepper, fløte og egg.

Hakk oliven, hvitløk, rødløk og basilikum. Vend dette inn i deigen. Ha så til slutt i fetaosten i små terninger.

Form deigen til små boller, og stek dem i olje i panna, på middels varme.

Tomatsaus:
Finhakk sjalottløk, hvitløk og timian. Fres det i en panna med olje, og tilsett de hermetiske tomatene, salt og pepper. La småkoke i ca 10 minutter.

Hell tomatsausen over kjøttbollene, og la dem trekke i sausen i ca 15 minutter før du serverer.

Server  bollene sammen med godt brød og salat ved siden av. Denne retten er perfekt som turmat eller som en tapasrett.

Flere hotte tapasretter finner du her

Tips: Kjøttdeig av lam er lett å finne i butikken, og gir gjerne en helt annen smaksopplevelse til rettene du gjerne bruker vanlig kjøttdeig til.

Her finner du flere retter med lammekjøttdeig

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen