Gratinerte auberginer med lammekjøttdeig

Fremgangsmåte

Del auberginene i to, skrap ut noe av kjøttet, dryss litt salt i halvdelene og legg de med snittflaten ned på en tallerken eller fjøl.
La dette ligge i ti minutter.
Legg auberginene over i en gryte med kokende vann og la de trekke i 10-12 minutter.
 
Del opp resten av auberginen i små biter og stek den sammen med kjøttdeigen. Bland i tomatpuré og la denne blandingen få steke i noen minutter. Krydre med pepper og salt, press hvitløk rett i panna. Tilsett de finhakkede grønsakene i denne blandingen og la det steke en liten stund til, dryss så den friske oreganoen over.
 
Legg de delte auberginene over i en smurt ildfast form og fyll på rikelig med kjøtt/grønnsaksblandingen. Skjær den friske tomaten i skiver og legg på toppen, dryss den revne osten over og sett formen inn i stekeovnen på 200 grader og gratinér i 10-15 minutter. Lag gjerne en frisk salat til og ha alltid ferskt brød til (prøv grovt rugbrød!). Dette er en kulinarisk nytelse som krever kraftig rødvin eller en smaksrik pilsener.
Vel bekomme!
 

Sendt inn av Øivind Storvik.

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen