Dagens rett

Slik tar du vare på ferieminnene

Å gi middagen inspirasjon fra ferieturen er en fin måte å få den gode følelsen til å holde seg. Denne oppskriften er enkel og rask.

Burger er kanskje ikke det du forbinder med Hellas' gode kjøkken, men med denne burgeren har vi tatt oss noen friheter og rappet inspirasjon fra ferielandet med stor f.

Burgere kan dessuten varieres i det uendelige. I vår kokebok finner du ideene du trenger.

Flere saftige burgere finner du her 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Gresk burger med svinekjøtt

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

400 g kjøttdeig av svin
4 ss gresk krydder
en klype cayennepepper
2 ss margarin eller olje til steking
1 pakke ferdigkuttet salatblanding
4 tomater

½ glass fetaost i marinade eller ½ pk naturell fetaost

½ rødløk i strimler

svart oliven

Fremgangsmåte

Bland sammen kjøttdeig og krydder i en bolle.

Form to burgere og stek dem i en stekepanne med margarin eller olje til de er gjennomstekt.

Lag burgerne med dressing, salat og tomatskiver.

Bruk gjerne dine favorittgrønnsaker. For et sunnere alternativ kan du bytte ut hamburgerbrødet med solsikketoast eller rugtoast.

Tips 1:
Om du blander inn most fetaost inn i burgerfarsen, får du enda mer av den greske smaken. Fetaosten kan du også legge oppå de ferdigstekte burgerne sammen med dressingen, salaten, tomatskivene og rødløken i strimler.Server gjerne oliven i en skål ved siden av - i hvert fall om de er med steiner.
Tips 2:
Om du ikke har gresk krydder for hånden, kan du lage ditt eget ved å blande like deler tørket oregano, spiskummen, paprikapulver, salt og pepper.
 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen