Dagens rett

Dampet kveite med lime/kaperssaus

Julaften er omsider over og det frister kanskje for mange av oss med et lekkert fiskemåltid. Vi tar frem et av våre edleste fiskeslag og frisker opp med lime i retten og en deilig italiensk hvitvin i glasset. Om det ble for mye ribbe eller annen fet mat i går, rettes dette sikkert opp i dag.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Dampet kveite med lime/kaperssaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

ca. 800 g kveitefilet
2½ dl tørr hvitvin
2 dl vann
salt, pepper
persillestilker
½ sjalottløk
4 limefrukter (eller 3 sitroner)
2 hakkede sjalottløk
2-3 ss smør
2½ dl kremfløte
50 g kapers (gjerne store)

Fremgangsmåte

Fjern skinn og ben og skjær til fisken i litt store biter. Ha hvitvin, vann og krydder i en kjele. La det få koke opp sammen med fiskeavskjær.

La kraften få koke videre ca. 5 minutter. Sil den og damp fiskestykkene i kraften ca. 6 minutter. Bruk et skalljern (qestjern) og skjær strimler av limeskallet. Press ut saften.

Surr hakket løk i smør til den blir blank. Tilsett fiskekraft og kremfløte. Og la det få koke inn til sausekonsistens. Ha i limesaften og kapers. Lag sausespeil på varme tallerkener og legg fisken på.

Pynt med skallstrimler og halve limskiver. Serveres med nykokte ringeriks-/mandelpoteter eller middagsris.

Sendt inn av

Foto: EFF

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen