Dagens rett

Dampet Norsk Kveite

Kveita er en av våre yndlingsfisker. Kanskje ikke direkte billig, men så får du også masse god smak og en vinvennlig karakter mot den hvite spanjolen vi anbefaler.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Dampet Norsk Kveite

Antall porsjoner

4

Ingredienser

720 g Norsk Kveite delt i 4 stykker beinfri kveitefilet a 180 g
Pepper
½ liter saltlake bestående av ½ l vann og 50 g salt

Agurksalat:
500 g agurk
3 g salt
20 g sukker
30 g hvitvinseddik
1 ss frisk mynte, finhakket

Ingefærbakte gulrøtter:
400 g gulrøtter i staver
1 stjerneanis
2 dl olje
2 ss ingefær, revet
1 chili, strimlet
3 fedd hvitløk, finhakket
1 ts salt
½ ts nykvernet sort pepper
2 ss sitronsaft

Sandefjordsmør:
1,5 dl fløte
150 g smør i terninger
1 ss sitronsaft
2 ss persille, finhakket
Salt og pepper

Dillpoteter:
600 g poteter
50 g dill
salt
2 ss usaltet smør

Fremgangsmåte

Legg kveitefiletene i saltlake i 20 minutter og tørk dem på kjøkkenpapir. Dryss over nykvernet pepper. Kveita er klar for damping på 72 grader i kombidamper i 10 til 15 minutter, eller på rist i en kjele med kokende vann under.

Agurksalat:
Skjær agurk i tynne skiver eller lange spaghettistrimler. Bland sukker, salt og eddik og hell dette over agurken. La dette marinere i minimum 1 time. Smak til og ha i frisk mynte.

Ingefærbakte gulrøtter:
Ha olje, gulrøtter, chili, ingefær, hvitløk og anis i en kjele, kok opp og la småkoke til gulrøttene er møre, ca 5-10 minutter avhengig av størrelse. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Sandefjordsmør:
Kok opp fløte og reduser ned til det halve. Pisk inn kaldt smør, litt om gangen til sausen tykner. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Ha i finhakket persille like før servering.

Dillpoteter:
Rens dillen for stilker. Trekk potetene ferdig i saltet vann med dillstilkene. Finhakk dillen. Smelt smøret. Vend de ferdige potetene i smør og dill.

Sendt inn av

Foto: Jim Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen