Dagens rett

Denne festretten kan alle klare

Med denne asiatiskinspirerte oppskriften får du en helt annen smaksopplevelse av svinefileten. Ikke er oppskriften vanskelig heller.

Svinefilet finnes i alle butikker og i flere prisklasser. Felles for alt er at kjøttet er svært velvillig når det kommer til å kombinere med smaker fra hele verden. Her møter asiatiskinspirerte elementer norske rotgrønnsaker - rett fra åkeren.

Her er andre gode oppskrifter med svinekjøtt

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

800 g indre- eller  ytrefilet av svin
½ dl soyasaus
1 ss brunt sukker
2 fedd hvitløk, grovhakket
1 ss olje
Syltede rotgrønnsaker:
2 mellomstore søtpoteter
1 liten rettich
2 rødbeter
½ dl riseddik
½ dl sukker
½ dl vann
½ kokosnøtt
½ pakke blandet babysalat

Fremgangsmåte

Lag en marinade av soyasaus, brunt sukker, hvitløk og olje.

Renskjær svinefileten for eventuelle hinner, og legg kjøttet i marinaden. La det ligge i minimum 30 minutter, men gjerne over natten.

Brun kjøttet raskt på alle sider i litt olje i en varm stekpanne.

Legg kjøttet over i en ildfast form, og stikk inn et steketermometer. Sett formen i stekeovn på 125 grader i ca. 20 minutter til kjernetemperaturen viser 70 grader. La fileten hvile i minst 5 minutter før du skjærer i den.

Syltede rotgrønnsaker:
Vask og skrell rotgrønnsaker. Skjær dem i tynne skiver ved hjelp av en mandolin eller en ostehøvel.

Rødbete kan sette farge både på hender og utstyr. Bruk gjerne engangshansker og vask utstyret straks du er ferdig.

Kok opp riseddik, sukker og vann, og rør godt til sukkeret er løst opp. Ta laken av kokeplaten og tilsett grønnsakene. Avkjøl.

Rist revet kokosnøtt raskt i en varm og tørr stekepanne til det får en gyllen farge.  Vask og skyll salaten.

Skjær tykke skiver av svinefilet slik at den holder seg varm lengre. Legg skivene på et fat med syltede grønnsaker og salat. Hell eventuelt litt  dressing over kjøttet rett før servering.

Lekre oppskrifter med svinekjøtt

Tips: Bland gjerne en dressing av ½ ts sesamolje, 2 ss kechap manis og 2 ss teriakisaus, og server den ved siden av det saftige kjøttet. Rettich er en lang japansk hvit reddik.

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen