Dagens rett

Svartkål- og sellerisuppe med yoghurt

Denne kålsorten smaker også fantastisk

Denne kålsorten smaker også fantastisk

Svartkål utfordrer grønnkål på grønnsakstoppen. Denne suppeoppskriften er bevis nok.
09 November 2022 - 01:00

Svartkål og grønnkål ligner mye på hverandre - også smaksmessig, med svartkålen som den kraftigste. På engelsk er navnet også nærmest identisk, black kale og curly kale. Svartkålen har også ganske krøllete blader, og ser nærmest ut som bobleplast. Den har litt kraftigere struktur enn grønnkålen og trenger og tåler dermed litt mer varmebehandling. Den smaker ikke særlig godt rå. Når det er sagt, kan du finne mer delikate utgaver som også kan brukes i salater. Men den hvite kjernen bør alltid fjernes. 

Derfor er kål så sunt

Svartkål er mye brukt i Italia, i supper og paier. Der kalles den cavolo nero.

Du kan bruke svartkål også i disse oppskriftene

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Svartkål- og sellerisuppe med yoghurt

Svartkål- og sellerisuppe med yoghurt

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C.
  2. Fjern skallet av sellerien og del den i terninger.
  3. Rens sjalottløken og del den i biter.
  4. Bak selleri og løk i ovn til de er møre, ca. 15 minutter. Sellerirot får en ekstra god smak når den er bakt i ovn.
  5. Vask svartkålen godt. Tørk av.
  6. Kok opp grønnsakkraften.
  7. Fjern midtstilken på svartkålbladene ved å skjære langs begge sider av stilken. Stilken er bitter og trevlete, så den brukes ikke.
  8. Skjær et par av bladene i strimler og dypp i grønnsakkraften. De skal brukes som pynt i suppen.
  9. Skjær resten av svartkålbladene i biter og ha disse i kraften sammen med den bakte selleriroten og løken. Kok et par minutter.
  10. Rist sammen yoghurt og mel godt (f.eks. i et glass med lokk) og tilsett dette i suppen.
  11. La suppen koke et par minutter og mos deretter med en stavmikser.

Server suppen i varme suppetallerkener. Pynt med noen strimler av svartkål på toppen.

Supper kan varieres i det uendelige. Se bare her

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her