Dagens rett

Denne pastaretten lager seg nesten selv

Noen ganger må vi har lite krevende middagsløsninger. I denne oppskriften er den gode smaken likevel ivaretatt.

Det er ingen grunn til at enkle retter ikke skal smake mye og godt. Her er det fullkornpasta og pesto som bidrar til det lille ekstra.

Alt du lurte på om pasta finner du her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Pasta med skinke og pesto

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

300 g smårettskinke
200 g fullkorn pasta
½ pakke ruccula
2 ss pesto
1 rødløk
½ ts salt
½ ts pepper

Fremgangsmåte

Kok pasta etter anvisning på pakningen. Skyll pastaen under kaldt vann. La det renne godt av seg.

Skrell og skjær rødløk i tynne skiver.

Bland pasta, rødløk, salat, skinke og rør inn pesto. Smak til med salt og pepper.

Serveres med brød.
 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Pesto

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

1 stor bunt basilikum
½ dl pinjekjerner evt. valnøttkjerner
50 g parmesan
3 båter hvitløk
1½ dl olivenolje 
½ ts salt 
¼ ts pepper

Fremgangsmåte

Bland sammen basilikum, presset hvitløk og kjerner/strøkavring i en foodprosessor, hakker eller morter.

Tilsett oljen i en tynn stråle under kjøring.

Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen