Dagens rett

Dette blir helgens høydepunkt

 Helstekt oksefilet med pommes frites og béarnaisesaus. Bare smak på det. Selvsagt lager du alt fra bunnen med denne oppskriften.

Å helsteke en filet tar ikke så lang tid som mange tror, for fileten gjør seg ferdig i ovnen mens du lager resten av tilbehøret.

Pass bare på å la fileten hvile en god stund før du skjærer den opp i serveringsstykker.

Oppskrifter med biffkjøtt

Her registrerer du deg for å få  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Helstekt oksefilet med pommes frites og béarnaise

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

1 kg  indrefilet av storfe
1 ½ ts  salt
1 ts  pepper
2 ss olje til steking

Perfekte hjemmelagde pommes frites

Hjemmelaget béarnaisesaus

Fremgangsmåte

Gni oksefileten inn med salt og pepper, brun den raskt på alle sider i litt olje i en varm stekepanne.

Legg fileten over i et ildfast fat. Stikk inn et steketermometer og sett inn i stekeovnen på 125 grader.

Fileten er rød når kjernetemperaturen når 55-60 grader og rosa når steketermometeret viser 60-65 grader.

Ta ut fileten og la den hvile i minst 15 minutter før du skjærer i den.

Server oksefileten med en god béarnaisesaus og hjemmelaget pommes frites eller ristede kantareller eller stekt sopp, asparges, rødvinsaus og fløtegratinerte poteter.

Perfekte hjemmelagde pommes frites

Slik lager du béarnaise

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Perfekte hjemmelagde pommes frites

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

6 store faste poteter
Nøytral olje til fritering
Salt

Fremgangsmåte

Bruk poteter av den faste typen til pommes frites.

Skrell potetene og del i store staver. Ha i en bolle og skyll av stivelsen til vannet er klart.

Kok potetstavene møre i usaltet vann - vannet skal bare simre slik at potetene ikke koker i stykker.

Ta opp potetstavene og la dem renne av seg.

Frityrstek potetene i omganger ved 160 grader til de er lett gyldne. sett opp varmen på oljen til 180 grader og stek frites på nytt til de er gyldne og sprø.

Dryss over salt og server med det samme.

Flere potetretter

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Béarnaisesaus

Antall porsjoner

8

Ingredienser

6 hele hvite pepperkorn
2 stilker  frisk kruspersille
1 finhakket sjalottløk
½ dl vineddik eller estragoneddik
1 dl vann

6 eggeplommer
500 g smeltet smør
1 ss hakket frisk kruspersille
1 ss hakket frisk kjørvel
1 ss  frisk estragon

Fremgangsmåte

Kok inn de fem første ingrediensene til det er igjen ca. 3-4 ss væske (reduksjon). Sil.

Pisk eggeplommer over vannbad. Det vil si i en bolle som varmes opp over dampen fra kokende vann, sammen med reduksjonen til ca. 60 grader (til det begynner å tykne).

Spe med det smeltede smøret litt etter litt i en tynn stråle. Pisk kraftig hele tiden.

Tilsett hakkede urter og smak til med salt og kvernet pepper.

Flere sauser

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen