Dette er kanelsnurr- og eplekakeelskernes favoritt

Når epler møter kanelsnurrer, må det bare bli godt. Som i denne oppskriften med suksessgaranti.

Eplekake blir vi aldri lei av. Denne gangen matcher vi eplene med en gjærdeig og smaker til med kanel. Noe som aldri blir feil.

Til eplekake, enten du baker den som her eller uten gjær, blir det alltid best resultat med syrlige epler. Norske epler er kanskje aller best, spesielt nå mens kvaliteten fortsatt er på topp.

Prøv en av våre andre oppskrifter på eplekake

TIPS: Hvis du bytter ut melk med rømme, blir kaken enda saftigere og mer holdbar. Se flere nyttige kokketips

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev   

 

Eplekake med gjærdeig

Antall porsjoner

10-12

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

25 g gjær
2 dl melk
1 stk egg
½ dl sukker
¼ ts salt
75 g romtemperert smør
6 ½ dl hvetemel
Fyll:
3 stk epler
50 g smør
½ dl sukker
mandelflak

Fremgangsmåte

Smuldre gjær i en bakebolle. Hell over fingervarm melk (maks 37°C), og rør til gjæren har løst seg opp.

Pisk opp egget med en gaffel. Spar ca. 1 ss til å pensle med siden.

Tilsett sukker og salt, og rør inn biter av smøret.

Bland i melet, så mye at deigen blir glatt og fin, men fremdeles kjennes løs.

Dekk deigen til og sett den til heving i ca. 45 minutter.

Hell deigen direkte i en langpanne, 25 x 35 cm, kledd med bakepapir.

Trykk deigen ut med melede hender slik at den dekker hele formen.

Fjern kjernehusene på eplene og skjær i tynne båter. Du kan gjerne skrelle eplene, om du ønsker.

Fordel eplebåtene over deigen i et fint mønster.

Pensle kaken med 1 ss pisket egg og strø over sukker og mandelflak.

Stekes midt i ovnen ved 220°C i ca. 30 minutter.

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Til toppen