Dagens rett

Denne middagen kan alle lage

En grateng rett fra ovnen er manges favoritt. Prøv bare denne oppskriften.

Raske, velsmakende retter er deilig på travle hverdager, og gratenger er perfekte til å bruke opp rester etter tidligere middager på.

Se flere gode gratenger

Flere oppskrifter med egg

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Skinkegrateng

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

4 stk
4 ss
cottage cheese
1 ts
0.5 ts

Fremgangsmåte

Varm olje i en panne og surr løken til den så vidt er blank. Tilsett skinke og purre og stek det raskt, ca 1-2 minutter. Purren skal bare så vidt forvelles på pannen.

Ha alt over i en ildfast form. Strø osten over.

Pisk eggene og tilsett melk, cottage cheese og salt.

Hell over eggeblandingen og stek den på 200 grader, nederste rille i ca 30 minutter eller til eggestanden har stivnet og fått fin farge.

Serveres med ferskt grovt brød og salat.
 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen