Dagens rett

Fiskegrateng med ostesaus

Fiskegrateng er en enkel og fin middagsrett som ikke er spesielt vanskelig å snekre sammen. Den er også god å ha i bakhånd når du kommer sent hjem fra jobb og gjerne kan tenke deg noe varmt og lettvint. Da passer det også godt med en litt rikere hvitvin å nippe til.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Fiskegrateng med ostesaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

500 g fiskefilet

2 ss meierismør
3 ss hvetemel
3 dl melk
1 ts salt
1 ts muskat, revet
½ ts hvit pepper
100 g hvit ost, revet, f eks jarlsberg, norvegia,
3 egg
2 ss tørre brødsmuler e.l.

Fremgangsmåte

Skjær fisken i små stykker og la den trekke i kokende vann ca. 5 minutter.

Smelt smøret i en kjele og rør i melet. Spe med melken og la sausen koke opp. Tilsett krydder og ost.

Skill eggeplommene fra hvitene. Rør eggeplommene i sausen. Visp eggehvitene stive og vend dem forsiktig i gratengsausen. Legg fiskestykkene i formen og hell sausen over. Dryss på brødsmuler og litt revet ost og stek gratengen.

Server den med nykokte poteter og gulrøtter til.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen