Dagens rett

Fredag er burgerdag. Prøv denne spennende versjonen

I dag er det en saftig hjemmelaget burger med en overraskende smak som står på menyen.

Hjemmelagde burgere er langt enklere å lage enn det du kanskje tror, og er perfekt mat på travle hverdager.

Du kan dessuten variere burgerne i nesten det uendelige, slik som med denne spennende varianten proppfull av smak.

Dersom du ikke er en stor fan av blåmuggost, kan du godt bytte den ut med en mildere variant.

Flere saftige burgere finner du her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Baconburger med blåmuggost

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

400 g kjøttdeig
1 ts salt
½ ts pepper
½ dl vann

2 ss margarin eller olje til steking

4 blader rød lollo salat
4 blader friséesalat
8 skiver bacon
4 skiver blåmuggost
1 rødløk

Fremgangsmåte

Rør inn salt og pepper i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Spe med vann dersom deigen blir for tykk - deigen skal ikke bli seig.

Del deigen i fire. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.

Flere saftige burgere finner du her

Stek burgerne på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side. Legg på blåmuggost litt før de er ferdig stekte.

Stek bacon sprøtt over middels varme i en panne og legg til avrenning på kjøkkenpapir.

Varm hamburgerbrød og fyll med salat, bacon, hamburger og løkringer.

Server noen av disse gode potetene ved siden av

Sendt inn av

Foto: Bård Gudim

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Hjemmelagde hamburger- og pølsebrød

Antall porsjoner

12 pølsebrød eller 8 hamburgerbrød

Ingredienser

3 dl melk
½ pakke gjær
1 ts sukker
½ ts salt
3 ss olje
200 g sammalt hvete, fin
250 g hvetemel
 
sesamfrø

Fremgangsmåte

Varm melken til den er fingervarm. Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett litt av den lunkne melken og rør ut gjæren. Hell i resten av melken, sukker, salt og olje.
 
Rør inn sammalt mel og tilsett hvetemelet. Elt deigen jevn og smidig til den slipper redskap og bolle.
 
Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse.
 
Elt deigen lett, og trill den til en jevn pølse som deles i tolv eller åtte like store deler. Trill jevne og avlange brød til pølsebrød eller runde kaker dersom du skal bruke dem til hamburgere.
 
Legg emnene med god avstand på bakepapir på en stekeplate. La dem hvile i et par minutter før du klemmer brødene lett flate.
 
Dekk brødene med klede og la dem heve til dobbel størrelse. Pensle med vann og stek brødene midt i ovnen på 225 grader i 10-15 minutter til de er lyst brune. Avkjøl på rist.
 
Tips: Strø gjerne sesamfrø på hamburgerbrødene før steking. Det gir en ekstra god smak. 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen