Dagens rett

Frittata med spinat og parmesan

Frittata er en avansert form for omelett. Her er masse spinat og løk, så oppskriften er derfor litt vanskelig å sette vin til. Du får kanskje klare deg med vann i dag, eller eventuelt et glass lettøl dersom det faller bedre i smak?

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Frittata med spinat og parmesan

Ingredienser

8 egg
250 g frisk spinat
3-4 løk
1 hvitløk
5 ss pinjekjerner (kan sløyfes)
½ dl revet parmesan
salt og pepper

Fremgangsmåte

Skyll spinaten godt og la vannet renne av. Del over løken og skjær den i skiver (halve ringer). Fres løk og hakket hvitløk i smør i en panne ved middels varme. Ha spinaten i pannen og fres den til den faller sammen. Stek eventuelt i et par omganger dersom det blir liten plass i pannen. Visp eggene lett sammen med salt og pepper. Ha i løk, hvitløk, spinat, pinjekjerner og revet parmesan. Bland alt godt sammen. Hell blandingen i en panne med litt smør. Legg over lokk og stek ved svak varme i ca. 20 minutter til frittataen har stivnet. Tiden varierer med størrelsen på pannen.

Har du dårlig tid? Del frittata-oppskriften i to og stek i to panner samtidig.

Tips: Har du stekepanne som tåler å stå i stekeovnen, kan tortillaen stekes ved 225 °C i ca. 15 minutter. Tiden varierer med størrelsen på pannen.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen