Dagens rett

Gratinerte pølser med aubergine

En pølserett til begjær? Pølser er kanskje noe man blir litt lei av, men dersom du følger vårt forslag blir smaken som ny når du tilsetter alt det spennende du finner i oppskriften og så gratinerer det hele. Og en rimeligere vin enn det forslaget du får i dag er nok vanskelig å oppdrive.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Gratinerte pølser med aubergine

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 20 minutter

Ingredienser

500 g løkpølser
1 stor aubergine
2 ss salt
4 ss olivenolje
1 hakket løk
1 fedd hvitløk
1 boks hermetiske tomater
¼ ts salt
¼ ts pepper
½ ts basilikum
150 g cottage cheese
2 egg
2 dl eplemost
4 ss parmesan (eller vanlig ost)
1 dl melk
½ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts malt muskat

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader.

Skjær pølser og aubergine i skiver på langs. Dryss 2 ss salt på begge sider av auberginene og la dem ligge ca 15 minutter. Tørk av saltet.

Stek pølse- og aubergineskivene raskt på begge sider i olje til de har tatt farge.

Fres løken blank i litt olje og tilsett knust hvitløk det siste minuttet. Ha i salt, pepper og tomatene med kraften. Kok til all væsken har fordampet. Smak til med basilikum.

Rør sammen kesam/cottage cheese, revet ost, egg, melk og krydder.

Legg pølser, aubergine og tomatblandingen lagvis i en smurt ildfast form og hell over ostekremen.

Stekes i ovn 30 - 40 minutter.

Server med en salat av for eksempel tomat, salatblad, løk, oliven og basilikum. Brød er godt til.

Oppskrifter med pølse

Sendt inn av

Foto: Per Alfsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Salater i Apéritifs Kokebok

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen