Dagens rett

Honningsmurt skankstek av lam

En fantastisk rett med nesten alle påskens smaker står på menyen denne påskeaften. Fortsatt riktig god påske.

Norsk lam er en fantastisk råvare som vi godt kan spise mer av. Prøv denne deilige oppskriften.
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Honningsmurt skankstek av lam

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

Ca. 1 ½ kg lammestek
1 ts salt
½ ts pepper
2 dl vann
Krydderglasur til smøring av lammesteken:
Saften av 2 appelsiner
2 finhakkede røde chilier
2 fedd finhakket hvitløk
2 ss finhakket frisk rosmarin
2 ss honning
1 ss søt soyasaus (kecap manis)
 

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 125 grader. Krydre steken og legg den i en langpanne. Sett et steketermometer midt inn i kjøttet uten å treffe beinet.

Hell i vannet og stek den til kjernetemperaturen viser 70 grader for rosastekt.

Lag krydderglasuren ved å ha ingrediensene i en liten kjele og la alt koke ned til halv mengde. Kryddersausen skal tykne til nesten sirup.

Hell krydderglasuren over steken og la kjøttet hvile 15 minutter på benken.

Den glaserte lammesteken serveres med freste grønnsaker , ovnsbakte halve poteter og krydret appelsin- og honningsaus . Søtt, litt sterkt og annerledes enn vanlig klassisk lammestek.

Her finner du flere gode lammeretter

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Appelsin- og honningsaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

2 finhakkede sjalottløk
1 ss olje
5 dl ferskpresset appelsinjuice
1 ss honning
2 dl stekesjy fra stek eller kraft
1 ss smør

Fremgangsmåte

Fres sjalottløken i 1 minutt i en kjele. Ha i appelsinjuice og honning. Kok det ned til halv mengde.

Ha i sjy/kraft og la det koke opp. Sil sausen og pisk inn smøret.

Dette er en variant av den sursøte sausen. Her møtes det syrlige fra appelsinen mot det søte fra honningen. Passer ypperlig til den karakteristiske smaken hos lam.
 
Tips: Lager du denne sausen i tilknyttning til Påskesmurt skankestek av lam kan du sløyfe honningen og heller bruke litt av kryddermarinaden.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Grønnsaker med sting

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 pakke aspargesbønner
1 rødløk i skiver
1 rød chili i tynne ringer uten frø
2 ss olivenolje
2 ss smør
250 g frisk spinat  

Fremgangsmåte

Fres løk og aspargesbønner i smør og olje 2-3 minutter. Tilsett spinat og chili og fres videre i ett minutt.
 
Perfekt tilbehør til det meste av kjøtt og smaksrik fisk.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Stekte potetbåter

Antall porsjoner

4

Ingredienser

10 poteter
3 ss olje
2 ts urtekrydder
2 ts salt

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Vask potetene godt og del dem i båter som du legger i en langpanne med stekepapir i bunnen.

Pensle med olje, kryddderurter, salt og pepper. Stek i 20 minutter.

Tips: Potetene blir ekstra sprø med varmluft de siste 5 minuttene.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen