Dagens rett

Ishavsrøye tartar med brødkrutonger og salat

Tartar er en spennende måte å spise kjøtt på, enten det er tradisjonelt rødt kjøtt,eller som i denne Dagens rett - fisk. Selvsagt er det ikke alle fiskeslag som egner seg til formålet, men ishavsrøya er virkelig en råvare det står respekt av.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Ishavsrøye tartar med brødkrutonger og salat

Antall porsjoner

4

Ingredienser

400 g filet av Ishavsrøye - ben- og skinnfri
1 liten bnt gressløk - finhakket
1 ss  revet pepperrot
2 ss extra virgin olivenolje
2 ss soyasaus
2 ts limesaft
salt og pepper

Krutonger:
4 tynne loffskiver
25 gr smør
revet skall av ½ sitron

Salat:
revet salat av diverse slag
extra virgin olivenolje
sitronsaft
salt og pepper

Dressing/saus:
1 dl Creme Fraîche/rømme
1 ts gressløk, finhakket
2 ts pepperrot, revet
1 ts sitronsaft
salt og pepper

Fremgangsmåte

Fisken kuttes i små terninger, ca 3x3 mm, eller kjøres gjennom kvern.
 
Blandes så med de øvrige ingredienser, smakes til, fordeles i porsjonsstykker og formes etter ønske.

Krutonger:
Varm opp en stekepanne, ha i smør og la det bli så varmt at det begynner å frese. Legg brødskivene i og stek disse gyldne på begge sider.
 
Gni revet sitronskall på hver skive og legg skivene på et stekebrett. Bakes videre i ovn ved 160 grader til de er sprø, ca 10 minutter.

Dressing /saus:
Alle ingredienser blandes og settes kjølig frem til servering.
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen