Dagens rett

Jerk-kylling med ananas salsa

Kylling kan du gjerne, rent smaksmessig, eksperimentere med i alle retninger. Kyllingen tar meget lett til seg det meste av nyanser og gir som oftest en balansert og spennende smak i retur. Vin må selvsagt til, og her passer en Beaujolais perfekt.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Jerk-kylling med ananas salsa

Antall porsjoner

6

Ingredienser

6 stk. kyllinglår naturell

Jerk-marinade:
1 stk. rød chili pepper
2 stk. sjalottløk
1 ss finhakket frisk ingefær
4 båt hvitløk
4 stk. thai chili pepper
2 stk. chili pepper til pynt
2 ss frisk mynte blader
1 dl soyaolje
½ dl soyasaus
2 ss honning
2 ss limesaft
1 ts malt allehånde
½ ts malt nellik
1 ts salt
1 ts pepper
½ ts revet muskatnøtt

Ananas-salsa:
½ stk. frisk ananas
20 g hakkede koriander blader
1 ss revet frisk ingefær
2 ss appelsinsaft
2 ss brunt sukker
½ ts chilisaus
1 g koriander kvist
1 stk. nektarin

Fremgangsmåte

Legg trepinnene i bløt i en times tid. Del over kyllinglårene ved leddet og skjær ut bena. Bland marinaden og legg i kyllingkjøttet. Mariner fra 15 minutter og opp til 8 timer, alt etter hvor god tid du har.

Hakk ananasen i små biter og ha den over i en bolle. Tilsett de andre ingrediensene. Dekk til bollen og sett den kaldt.

Rull sammen hver kjøttbit og fest med to små trepinner. Brun kjøttet raskt i en varm stekepanne og stek videre i ovnen ved 220 °C i 15 minutter. Server jerk-kyllingen med ananas-salsa og couscous krydret med finhakkede mynteblader.

Sendt inn av

Foto: Margaret de Lange

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen