Julemat

Julespegris

Tommy Østhagen fra Kreativ Catering i Oslo gir deg her oppskriften til en kanskje noe uvanlig romjulsmiddag. Spegris er ikke akkurat det du forventer å finne i nærbutikkens vareutvalg. Like fullt er det en råvare du ikke stiller deg likegyldig til etter at du har smakt det.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Les mer om Kreativ Catering her .
 

Julespegris

Ingredienser

spegrislår

Williams-pærer
lag karamell

rødkål
bacon- eller ribbefett
eplemost
eddik
sukker
salt og pepper

Saus:
stekesjyen fra låret

ringerikspoteter

Fremgangsmåte

Skjær svoren på spegrislåret i ruter. Stek i en stor panne til svoren en sprø. Deretter ved 78-80 grader til en kjernetemperatur på 56 grader. Kok Williams-pærer i lys karamell til mør. Server med rødkål som er surret i bacon- eller ribbefett, tilsatt eplemost, eddik, sukker samt tilsmakt med salt og pepper. Sausen er stekesjyen fra låret. Kokte ringerikspoteter hører med.

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen