Dagens rett

Klassisk reinsdyrstek med tyttebærsaus

Palmesøndag er en utmerket dag for en virkelig klassisk reinsdyrstek. Bare følg denne oppskriften, så er du sikret suksess.

Reinsdyr er noe av det mest eksotiske kjøttet vi har her i Norge og som vi blir misunt av verdens beste kokker. Nå når det er påske er også butikkhyllene velfylte med ferskpakket reinsdyrkjøtt. Denne søndagen faller valget på den mest klassiske stykningsdelen av alle, nemlig stek av lår eller bog.

Derfor smaker reinsdyrkjøtt så godt

Se flere fristende retter med reinsdyr her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Reinsdyrstek med tyttebærsaus

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

1½ kg reinsdyrstek
1½ ts salt
1½ ts pepper
2 ss margarin eller olje
1 gulrot
1 løk
½ purre

Saus:
5 dl kraft fra koking
2 ss hvetemel
½ dl vann
1 dl crème fraîche
3 ss tyttebærsyltetøy
½ ts salt
¼ ts pepper

Fremgangsmåte

Krydre steken med salt og pepper. Brun den i en gryte fint på alle sider på god varme.

Del grønnsakene i biter og legg dem i gryta. Stikk steketermometet i den tykkeste delen av steken.

Slå på kokende vann til midten av steken og la den trekke på svak varme.

Snu steken etter ca. ½ time. Ved en kjernetemperatur på 70 grader er steken rosa. Vil du ha den gjennomstekt må steketermometeret vise 76 °C.

Ta steken opp og pakk den inn i folie.

Sil kraften og lag saus ved å jevne den med hvetemel utrørt i kaldt vann.

Rør inn crème fraîche og tyttebær. Smak til med salt og pepper. Serveres med stekt sopp, kokte sukkererter og stekte poteter.
 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Flere gode middagstips

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine
- uansett hvor du befinner deg.
 
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen