Dagens rett

Krydret gulrotsuppe med kjøttboller

Dagens varmende rett er en gylden gulrotsuppe med kjøttboller som også får følge av gulrotbrød og viner i den prisklassen som passer deg best. Hvilke viner som passer maten aller best får du også svar på.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Krydret gulrotsuppe med kjøttboller

Antall porsjoner

4-5

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

Kjøttboller:
400 g kjøttdeig
1 egg 
½ ts salt
¼ ts svart pepper
Suppe:
2 liter vann
9 gulrøtter i skiver
2 poteter i terninger
3 grovhakkede selleristilker 
1 grovhakket gul løk
3 finhakkede fedd hvitløk
3 ss soyasaus 
½ strøken ts malt spisskummen 
½ strøken ts malt cayennepepper
½ strøken ts koriander
2 dl matfløte
salt og pepper
noen stilker grovhakket frisk koriander og/eller bladpersille

Fremgangsmåte

Kjøttbollene:
Elt egget, salt og pepper inn i kjøttdeigen.
Suppe:
Kok opp vann i en stor kasserolle. Tilsett gulrotskiver, potetterninger, selleri, hvitløk og løk. Kok opp igjen og skru ned varmen. Legg på lokk og la småkoke i 30 minutter eller til gulrøttene er møre. Tilsett krydderet og soyasausen. Ta av platen og la stå i noen minutter.

Hell suppen i en blender eller food processor (litt av gangen) eller bruk en stavmikser for å få den helt jevn. Hell tilbake i kasserollen og tilsett kjøttbollene som du lager ved hjelp av en teskje, en av gangen. resten av ingrediensene. Kok opp og la småkoke i 15 minutter mens du rører av og til. Ha i fløten og kok opp igjen, la småkoke ytterligere tre-fire minutter.

Smak til med salt og pepper. Pynt med frisk koriander/persille. Serveres med gulrotbrød (se link).

Sendt inn av

Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Gulrotbrød

Antall porsjoner

12

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

2 stk gulrøtter i skiver
7.5 dl finbakst
3 ss olivenolje
2 ss finhakkete friske urter
1 ss salt
2 ss demerarasukker
1 ss tørrgjær
6 dl vann
1 stk potet i terninger
7.5 dl fin sammalt hvete

Fremgangsmåte

Kok potet og gulrot til de er godt møre. Ta vare på kokevannet. Mos med stavmikser eller moser. Løs opp gjæren i det lunkne kokevannet. Tilsett sukkeret. La stå i minst fem minutter. Tilsett resten av vannet i oppskriften samt gulrotmosen, saltet, urtene og oljen. Bland melet i en bakebolle. Hell væsken over melet og kna godt til du har en smidig deig. Tilsett eventuelt mer mel hvis den føles for klissete.

Dekk til og sett til heving på et lunt sted minst en time, men helst et par timer. Ha mel på bakebordet og kna deigen på ny. Del opp i tre like store brød som legges i smurte brødformer og sett til etterheving.

Stekes i ovn ved 220 grader i 40 minutter.

Tips:
Du kan lage brødet med bare kokte poteter. Beregn da 3-4 poteter. 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen