Dagens rett

Kyllingfilet med eksotisk saus

Herlig, saftig og utrolig lett å jobbe med - prøv denne herlige nye oppskriften på kyllingfilet!

Vi kommer nesten ikke utenom det hvite kjøttet i en stor og herlig helgemeny.
 
Vi nordmenn elsker det, og i dag har vi hentet inspirasjon fra mer fremmede smaker i det den serveres med en eksotisk saus.
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kyllingfilet med eksotisk saus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 kyllingfileter
 
Chilipensling:
3 ss chilisaus
1 ts Dijonsennep
1 ts vineddik
1 ts worcestershiresaus
1 ss olje
litt salt og kvernet pepper
 
Asparges
 

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til penslingen og pensle kjøttet flere ganger under steking.
 
Stek filetene 1 minutt på hver side. Ha på pensling og stek videre ca. 3 minutter på hver side.
 
Pensle over til slutt og la filetene hvile i pannen like lenge som de har stekt.
 
Skjær filetene i pene skiver og server med lettkokte grønnsaker slik som asparges, samt eksotisk mangosaus , ris eller poteter.
 
Pynt med litt salat.

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Eksotisk mangosaus

Ingredienser

1 moden mango
2 pasjonsfrukter
3 ss konjakk eller appelsinjus
2 dl hønsebuljong
1 dl kremfløte
noen dråper tabasco
en liten klype sukker
salt og kvernet pepper

Fremgangsmåte

Skrell mangoen og del i småbiter. Del pasjonsfrukten og skrap ut fruktkjøttet.
 
Ha alt i en kjele sammen med konjakk/appelsinjus. La det småkoke/trekke på svak varme til fruktkjøttet er mykt.
 
Ha i buljong, kremfløte og tabasco og la det småkoke noen minutter til.
 
Kjør sausen glatt i en hurtigmikser eller med en stavmikser.
 
Sil sausen og smak til med salt og kvernet pepper.
 
Passer nydelig til alt hvitt kjøtt, og er spennende til det meste av grillet kjøtt.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen