Dagens rett

Kyllingklubber med favorittsaus og bringebærdrøm

Vi trår til med både hovedrett og dessert denne søndagen, og hva passer vel bedre enn å bruke av høstens bær til å lage en fantastisk dessert?

Hvorfor skal man bare bruke kyllingbrystet når du kan lage de deiligste retter av hele fuglen?
 
Denne søndagen har vi dessuten laget en italiensk vri på høstens deilige bringebær til dessert.
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Kyllingklubber med favorittsaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

12 kyllingklubber

Favorittsaus:
4 ss ketchup
2 ss vineddik
2 ss worcestershire-saus
2 ss flytende honning
2 ss brunt sukker
1 ts tabasco
1 ts paprikapulver

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til sausen.

Lag noen snitt i kyllingklubbene og pensle kjøttet med grillsausen.

La klubbene steke i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter eller ute på grillen. Her kan det lønne seg å bruke indirekte griling for at kjøttet skal bli mørest mulig.

Pensle med grillsausen underveis, da blir skinnet sprøtt og godt.
 
Server med en god salat ved siden av og gjerne med sausen ved siden av slik at du kan dyppe kyllingklubbene i den.
 

Tips: Du kan også kjøpe ferdigstekte kyllingklubber og pensle dem med grillsausen mens de varmes opp på grillen.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Sabayonne-gratinerte bringebær

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

350 g bringebær
 
Sabayonnesaus:
6 eggeplommer
6 ss sukker
3 ss likør, søt dessertvin (marsala) eller limejuice
2-3 ss crème fraîche

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 250 grader eller bruk gjerne grillelementet.

Ha eggeplommer, sukker og vin/juice i en glassbolle som du setter over en kjele med kokende vann (vannbad).

Pisk eggeblandingen luftig og kremete, og bland inn crème fraîche i sabayonnen.

Fordel bærene i ildfaste skåler og hell over sabayonnekremen. Sett skålene høyt i ovnen til kremen har fått litt farge.

Følg med dem hele tiden slik at overflaten ikke blir brent. Server straks.

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen