Guide

Oppskrifter på salater

Dette er sommerens beste salater

Dette er sommerens beste salater

På varme dager frister det med lettlagete sprø og forfriskende salater. Her finner du de beste oppskriftene og tipsene.
09 Juli 2025 - 07:00

En salat blir aldri kjedelig, for du kan variere den på så utrolig mange måter.

I Apéritifs store kokebok finner du flere hundre gode oppskrifter på salater.

Noen mener at salat er noe du har ved siden av hovedmåltidet, men middagssalater blir mer og mer populære.

Mange spennende ingredienser
Ta for deg av de gode råvarene som er tilgjengelig og lag en salat med biff, stekt torsk, saftig kylling eller kanskje en vegetarisk salat med internasjonalt preg.

De siste årene har vi også fått en lang rekke gode ingredienser til salaten å velge mellom selv i de mest lokale butikker, og du kan også finne tidligere sesongvarer slik som jordbær og asparges gjennom hele året.

Dressingen avgjør smaken
Når du lager salat er det selvfølgelig viktig med de beste råvarene, og å investere i en salatslynge er ikke en stor kostnad men gjør all verden for salaten.

En god salat fortjener selvfølgelig en like god dressing, og gode tips og oppskrifter finner du så klart hos oss.

Prøv en av disse lekre dressingene

På neste side har vi samlet en rekke gode salatoppskrifter for deg

Dersom du ikke finner den oppskriften du leter etter, kan du se alle salatoppskriftene i vår rikholdige kokebok. 

Dette er alle de gode salatene

Gode tips til salatelskere:

• Del opp salat ved å rive den i stedet for å kutte med kniv. Salaten beholder da sprøheten bedre og lenger.
• Vask, tørk og avkjøl salatbladene (plastpose i kjøleskapet), da blir salaten sprø og fin. Bruk en salatslynge.
• Bland forskjellige salatsorter, gjerne med noen bitre sorter som radicchio og frissée.
• Ha gjerne litt nykvernet pepper og salt i salatbladene og vend inn.
• Hendene er best når du blander salaten. Bruk helt rene hender eller engangshansker.
• Vend inn dressingen rett før servering ellers vil salaten falle sammen.
• Bruk ikke for mye dressing, server heller dressingen ved siden av i en skål så kan gjestene ha på mer selv.
• Valnøtter, frø eller pinjekjerner ristet lett i stekepanne med olje og litt salt er kjempegodt i grønne salater.
• Brødkrutonger (sprøstekte små brødterninger) er godt i salat.
• Et lite dryss av friske krydderurter setter en ekstra spiss på salaten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her