Dagens rett

Kyllingpai med ost og bacon

En god pai kan du ha som en deilig middag, til lunsj eller hvorfor ikke pakke den ned og ta den med på pikniken?

Pai er fantastisk godt, og det er en flott måte å bruke rester som du måtte ha igjen fra tidligere middager på.
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Kyllingpai med ost og bacon

Antall porsjoner

4-8

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

Paibunn:
125 g smør
200 g hvetemel
2 ss vann
Fyll:
kjøtt av ½ grillet kylling el tilsvarende
100 g bacon
250 g gulost
2 ss gressløk
½ ts pepper
4 egg
2½ dl melk

Fremgangsmåte

Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.

Trykk deigen ut i en stor paiform eller mange små. Prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 grader i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.

Rens kyllingen for skinn og ben. Skjær kjøttet i passe store biter. Stek bacon skåret i små biter og legg dem i det ferdige paiskallet. Bland egg, melk, gressløk og pepper og hell blandingen over baconet. Dryss over revet ost.

Stek paien videre ved 180°C i ca. 25 minutter til eggblandingen er stiv. Server paien varm, gjerne med en frisk salat til.

Sendt inn av

Foto: OEH

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen