Dagens rett

Lekrere blir ikke en rett fra grillen

Kamskjell er nummer én blant skalldyr, både på grunn av smaken, men også på grunn anvendeligheten. Prøv denne enkle, men gode oppskriften.

Norske kamskjell regnes blant verdens beste sjømatsprodukter, og det er en delikatesse du bare må ta deg råd til av og til. Til denne retten passer de største kamskjellene aller best, men de er ofte reservert topprestaurantene. Mindre kamskjell er selvsagt også mer enn brukbare til å grilles.

Det gjelder bare å passe tiden. For så vidt som i all matlaging.

Se flere lekre oppskrifter med kamskjell her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Grillede kamskjell med sommerlig salat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

8 kamskjell
olje
salt, pepper
Salat:
4 nypoteter
8-10 grønne asparges
1 tomat
1 ss hakket gressløk
5 ss ekstra virgin olivenolje
2 ss rødvinseddik
salt, pepper

Fremgangsmåte

Rens kamskjellene, skyll dem raskt og klapp dem tørre på kjøkkenpapir. Sett dem kaldt frem til de skal grilles.

Salaten:
Kok ferskpotetene med skallet på i usaltet vann til de er akkurat kokte, skjær dem i båter eller skiver.

Knekk av den nederste treete enden av aspargesen og kok dem knapt møre i godt saltet vann, del dem i passe stykker.

Skjær et kryss i toppen av tomaten og dypp den i kokende vann et par senkunder før du dypper den i iskaldt vann.

Flå skinnet av tomaten, det den i båter, skrap ut kjernehuset og skjær tomatkjøttet i små terninger.

Bland poteter, asparges, tomat, gressløk, olje og eddik og smak til med salt og pepper.

Kamskjellene:
Pensle kamskjellene lett med olje, dryss på en anelse salt og pepper og stek dem på grill til du får en fin stekeskorpe på en side, snu og få litt varme på den andre siden.

Steketiden varierer med størrelsen på skjellene. Kamskjell må aldri steke for lenge, da blir de tørre og seige, og de skal ha en lett rå kjerne. Server kamskjellene nystekte med den lune salaten.

Tips: Du kan også steke kamskjellene i pannen. Snitt da noen ruter i den største flate siden av kamskjellet og stek det på høy varme i litt olje. Etter ett minutt har du i 1 ss usaltet smør og tar skjellene av platen, snu skjellene og øs over smør og oljeblandingen. Ha på salt og nykvernet pepper.

Kamskjellene er nå perfekt stekt og kan serveres. Du kan også ha i litt limejuice, krydderurter eller hvitløk i det du har i smøret for å gi mer smak til skjellene.
 

Sendt inn av

Foto: Eva Brænd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen