Dagens rett

Norsk laks med pesto og appelsingulrøtter

Laks smaker nær sagt alltid svært godt. Tilberedningsmulighetene er mangfoldige, og valg av drikke som passer måltidets smaksbilde er ikke spesielt vanskelig å gjennomføre. I dag går vi for en svært fordelaktig priset tysk riesling.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Norsk laks med pesto og appelsingulrøtter

Antall porsjoner

4

Ingredienser

600 g laksefilet uten skinn og bein
1 glass pesto, 100 g
4 gulrøtter i skiver
2½ dl appelsinjuice
1 løk i skiver
1 ss smør
1 hvitløksbåt
Salt og pepper
pasta

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 150 grader. Skjær laksen i serveringsstykker og legg dem i en smurt ildfast form. Fordel pestoen jevnt over laksestykkene. Stek i stekeovn ved 150 grader i ca 15 minutter.

Kok pasta. Kok løk og appelsinjuice i et par minutter. Ha i gulrøttene og kok til gulrøttene er møre og juicen kokt inn til det halve. Rør inn smøret og finhakket hvitløk. Smak til med salt og pepper.

Sendt inn av

Foto: Joakim Karlsson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen