Dagens rett

Oksekjøttet blir ekstra smaksrikt med øl i gryta

Denne gryteretten er perfekt på en februarsøndag. Den lager seg selv og varmer godt.

Når kjøttet får godgjøre seg over lang tid som i denne oksegryten, blir kjøttet så mørt at det nesten faller fra hverandre.

Se flere velsmakende gryteretter her

Det er forresten ikke bare konsistensen som endrer seg med lang koketid, smakene setter seg på en helt annen måte når de får lov å utvikle seg sammen under lokk over tid.

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Oksekasserolle med øl

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

2 og en halv time

Ingredienser

750 g oksestek
 
2 ss olje
2 løk i båter
4 gulrøtter i skiver
2 fedd hvitløk, knust
5 dl mørkt øl
1 kjøttbuljongterning
2 ts vineddik
2 ts brunt sukker
1 ts revet muskatnøtt
1 hel stjerneanis
1 ts salt
½ ts pepper
1 laurbærblad
2 ts tørket steinsopp
175 g frisk sjampinjong i skiver
1 ss maisennamel
1 dl vann
2 ss hakket persille

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet opp i litt store terninger, ca. 4x4 cm. Varm oljen i en panne, og brun kjøttet til det har fått en fin brunfarge.

Tilsett løk, gulrot og hvitløk. Fres dette til grønnsakene har fått en lys gyllen farge.

Tilsett øl, buljongterning, eddik, sukker, muskat, stjerneanis og tørket steinsopp. Legg på lokk og la det hele trekke i 1-1½ time, til kjøttet er blitt mørt.

Tilsett sjampinjong, og la det koke videre i 20-30 minutter.

Bland maisenna i vann. Rør dette inn i gryten og la det småkoke i 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper.

Rett før servering drysses hakket persille over.

Server med kokte poteter, eller en god smakfull potetstappe .

Flere gode kjøttgryter finner du her

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen