Dagens rett

Ikke rart dette er noe alle amerikanere elsker

Denne oppskriften er inspirert av den amerikanske favoritten mac n' cheese. Helt topp på mandagsmenyen.

Denne oppskriften er ikke helt autentisk, men bare makaroni og ostesaus er litt kjedelig - selv om en hel nasjon elsker det. Det er imidlertid et veldig godt utgangspunkt for en smaksrik hverdagsrett som barn i alle aldre vil elske.

Se alle de gode makaroni- og ost-oppskriftene

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Ovnsbakt kylling med makaroni

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

300 g makaroni
2 ss smør
4 kyllingfileter
2 ss smør
1 løk
1 gulrot
3 skiver bacon
1 grønn squash
1 boks hermetiske tomater
1 ts sukker
2 ss frisk basilikum, finhakket
2 dl crème fraîche
salt og pepper
200 g cheddar eller lignende ost

Fremgangsmåte

Kok makaronien "al dente" i en stor kjele fosskokende saltet vann. Hell over i sil og tilsett 2 ss smør under omrøring.

Mens pastaen koker skjæres kyllingkjøttet i små terninger. Varm litt av smøret i en gryte og brun kjøttet i to omganger ved sterk varme. Sett kjøttet til side.
 
Finhakk løken, kutt gulroten og baconet i små biter og skjær squashen i terninger. Stek det hele i resten av smøret ved middels varme under omrøring i ca. 5 minutter.

Tilsett hermetisk tomat, sukker og finhakket basilikum. Kok opp og la det småkoke i noen minutter.

Bland pasta, kylling, tomatsausen og crème fraîche. Smak til med salt og pepper. Fordel i en ildfast form og dryss over revet ost.

Stek i 15 minutter ved 190 grader eller til retten har en gyllen farge.

De beste kyllingoppskriftene finner du her

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen