Dagens rett
Serverer du pannekaker til middag, kan alle få sine ønsker oppfylt
Foto: (Aperitif.no)

Serverer du pannekaker til middag, kan alle få sine ønsker oppfylt

For pannekaker kan fylles med så vel salt som søtt. Kanskje lager du 50/50 så blir det dessert også?
04 September 2023 - 00:00

Det du må gjøre er å lage nok pannekaker og en tykkere hvit saus. Så kan du tilsette det du ønsker i sausen, enten det er sopp, rester av skalldyr eller skinke/pølser. Du må ikke gratinere pannekakene som er fylt med stuingene, men de smaker ekstra godt på den måten. En fin måte å rydde opp i kjøleskapet på. 

Pannekaker med variasjoner

Pannekaker med variasjoner

Fremgangsmåte

  1. Pannekaker:
    Bland mel og salt. Spe med melk og visp så røren blir glatt. Visp eggene inn i røren. La røren svelle ca. 15 minutter. Bland i smeltet smør. Stek tynne pannekaker.
  2. Gratinert med salt fyll: 
    Grønnsakstuing: Hvit saus med grønnsakblanding.
  3. Skalldyrstuing: Hvit saus med blåskjell, reker eller krabbe og asparges.
  4. Soppstuing: Hvit saus med sopp og litt finhakket løk.
  5. Skinke-purrestuing: Hvit saus med skinke og finsnittet purre.
  6. Legg stuingen på pannekakene og rull sammen.
  7. Legg pannekakene i ildfast form.
  8. Dryss på revet ost og gratiner i ovn ved 225 grader C ca. 10 minutter eller til alt er gjennomvarmt og osten er gyllen.

Slik lager du hvit saus

  1. Pannekaker med søtt fyll:
    Varier pannekakene med følgende fyll eller tilbehør:
  2. Bær: Blåbær, jordbær, bringebær, solbær eller tyttebær (rørte eller syltetøy).
  3. Rømme/gresk yoghurt: Bland rømme/yoghurt og bær eller syltetøy og fordel på pannekakene. Hvis du ikke har søtet bærene, kan du dryppe over litt honning. 

Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her