Dagens rett

Denne pastaretten lager du i en fei

Med et tett program som de fleste har i desember, er det fint med oppskrifter som denne. Raskt, godt og mulig å tilpasse etter hva kjøleskapet inneholder.

Fordelen med pastaretter er at alle liker dem samtidig som de er raske å lage. Sist, men ikke minst kan de varieres i det uendelige. Om du ikke har akkurat den samme pastaformen som er brukt i oppskriften, kan du bruke en annen. Ingredienslisten kan selvsagt også tilpasses det du måtte ha igjen i kjøleskapet etter ferien.

Det finnes et utall forskjellige pastasorter

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Pasta med røkt skinke og soltørkede tomater

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

400 g røkt skinke
300 g pasta penne
1 purre
2 fedd hvitløk, finhakket
12 soltørkede tomater
1 ts olje til steking
½ ts salt
½ ts pepper
2 egg
1 ss revet parmesan

Fremgangsmåte

Kok pastaen som anvist på pakken. Vask purren og del den i ringer. Del de soltørkede tomatene og røkt skinke i tynne strimler.

Stek purre, hvitløk, soltørkede tomater og skinke i litt olje. Tilsett den kokte pastaen og rør det hele godt sammen.

Pisk egget og rør det inn i pastablandingen. La egget stivne litt i pastaen og dryss over parmesanost.

Serveres med en frisk grønn salat og grovt brød.
 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen