Populære brune julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Jeg blir mer og mer opptatt av at ting skal smake godt. Under innspillingen av Hele Norge baker lærte jeg mye av Pascal Dupuy og det han kalte «en eksplosjon i munnen».

Gir mersmak

Smaker som passer sammen, kontraster i konsistenser og vellykket steketid er det jeg tenker mest på når jeg baker.

Så også med disse «enkle» og kanskje litt unnselige julekakene. Men som når du først har fått smaken på dem, gir deg lyst på mer.

Oppskrift på fargerike julekaker

Dette er en gammel oppskrift jeg har fått fra konditor David Sponheim, men jeg har tilpasset den litt etter hvert som jeg har bakt den.

Kjappe å lage

Oppskriften på disse brune pinnene er altså ikke vanskelig. Har du det som jeg travelt før jul, kan disse lages kjapt. Det tar under 30 minutter.

På en enkel og hurtig måte har du nå ett slag, enten du har tenkt å bake i alt syv, eller nøyer deg med et par.

Dette er de syv slagene

TIPS: Jo tynnere du trykker ned deigen, jo hardere blir dine pinner. Vil du ha myke pinner, er det best å la tykkelsen på deigen være ca 1 cm etter at den er trykket ned. Se flere kokketips

Ukens kake leveres hver torsdag av bakeglade Anne Brith Davidsen. Hun står bak kakebloggen villaperlesukker.no og ble nummer to i Hele Norge baker på TV3.

Les mer om Anne Brith her

Brune pinner

Ingredienser

Kakedeig:
400 gram brunt sukker
400 gram meierismør
2 eggeplommer
2 ss sirup
2 ts kanel
2 ts natron
2 ts vaniljesukker

12 dl hvetemel

Strø:
Eggehvite
Perlesukker
Finhakkete mandler (assorterte dagligvareforretninger selger ferdig hakkete mandler i poser)

Fremgangsmåte

Sukker og smør blandes «hvitt».

Ha så i eggeplommer, sirup, kanel, natron og vaniljesukker i røren. Rull deigen ut i en pølse à 2 cm tykk i diameter. Del pølsen i to.

Trykk hver pølse ned på bakepapiret med håndflaten. Pensle på eggehvite. Strø over perlesukker og finhakkete mandler.

Stek disse i 10-12 minutter ved 175 grader. Skjær så opp i strimler/pinner. Husk å gjøre dette mens den fortsatt er varme.

Tips:
Jo tynnere du trykker ned deigen, jo hardere blir dine pinner. Vil du ha myke pinner, er det best å la tykkelsen på deigen være ca 1 cm etter at den er trykket ned.

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen