Dagens rett

Ravioli med ristet fenalår

Det er meget man kan bruke fenalår til. Spekemat er populær sommermat, men også sammen med pasta smaker dette fortreffelig, hele pret rundt. Litt kraftige viner må til for å oppnå full klaff.

Mens OL i Torino pågår vil Apéritif gi deg italienskinspirerte retter. Skulle du ønske å tilberede andre retter enn disse, finner du mange deilige oppskrifter i Dagens rett-seksjonen , eventuelt i vår store kokebok .
 
Etter noen nervepirrende kamper er Pål Trulsen og hans mannskap helt avhengige av at det amerikanske curingmannskapet slår Canada i dagens kamp for å kunne komme til omspill om plass i semifinalen. I kveld er det også lagkonkurranse for hoppgutta, og etter meget gode resultater har vi et stort håp om gode resultater i dag. Kan vi få nok en medalje i kveld?
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Ravioli med ristet fenalår

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

4 dl fylte pastaputer (ravioli eller tortellini)
8 skiver fenalår eller annen spekemat
1 liten pakke frosne erter
2 dl matfløte
½ ts buljongpulver
½ ts nykvernet pepper
2 bløtkokte egg (kokes i 4-5 min)

Fremgangsmåte

Man får aldri for mye av det gode. Pasta er enkel og rask mat for utålmodige mager med en mild smak som lar seg kombinere med det aller meste. Prøv en ny vri!

Kok pastaen i rikelig med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Kok eggene og la det så ligge i kaldt vann minst 3-4 minutter før du tar av skallet.

Kok opp fløten med buljongpulveret i en kjele. Hell tinte erter i den varme fløten. Mos de med en stavmikser eller bruk en foodprocessor til det blir en jevn saus. Spe med litt kaldt vann dersom sausen er for tykk.

Rist fenalåret lett i stekepanna. Server pastaen med grønn saus, fenalår og bløtkokt egg.
 
 

Tips:
Har du friske urter eller persille, kan du gjerne ta med et par spiseskjeer av dette når du lager sausen. Det gir frisk og fin farge, og god smak.
 

Sendt inn av

Foto: Morten Brun

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen