Dagens rett

Rødløkspai med fetaost

En rask og enkel pai kan være akkurat det du trenger - selv om det er helg. Det er jo ikke alltid man har så god tid som man skulle ønske seg. Hele syv vinforslag får du med til denne retten.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Rødløkspai med fetaost

Antall porsjoner

6

Ingredienser

Deig:
3 ½ dl hvetemel
200 g smør, mykt
1 eggeplomme
3 ss kaldt vann

Fyll:
ca. 8 dl løk, i tynne skiver (3 - 4 store løk)
2 - 3 ss smør
4 ss rødvinseddik
4 ss honning
200 g fetaost
pepper
4 egg
2 dl matfløte
1 ts salt

Fremgangsmåte

En god pai som kan serveres lun eller kald sammen med en enkel salat.

Rund form, 24 cm i diameter. I stekeovnen: 225 ° C, i 50 - 60 minutter.

Ha alle ingrediensene til deigen i en food processor og la maskinen gå til alt er samlet. Ta den på bordet og elt den raskt sammen. Trykk bunnen ut i en form, også godt opp på kanten. Sett den kaldt ca. 30 minutter.

Fres løken i smør på svak varme til den er myk, men uten at den har tatt farge. Tilsett eddik og honning og la den koke sammen i ca. 5 minutter til tykk, væskefri marmeladekonsistens. Legg løkblandingen i paiskallet og fordel fetaosten over. Dryss på litt pepper.

Visp sammen egg, matfløte og salt og hell det over. Stek paien til eggestanden er stivnet. Prøv med en kniv midt i paien. Blir overflaten for mørk kan du legge folie over etter ca. halve steketiden.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen