Saftig sjokoladekake med lite sukker

Om nyttårsforsettene innebærer mindre sukker og fett, behøver det ikke bety mindre kos og smak. Bli overbevist med denne oppskriften.

Julen og de late dagene er definitivt forbi og mange har dårlig samvittighet for alt det søte som er spist.

Bli overrasket

Om du går inn i det nye året på kalorijakt, bør du likevel kunne kose deg innimellom. Denne oppskriften på en sunn, men også veldig god sjokoladekake, kommer til å overraske deg like mye som den overrasket meg.

Andre lette opskrifter

Jeg har nemlig alltid vært skeptisk til kaker uten sukker, men denne kan jeg absolutt anbefale. God konsistens, fin sjokoladesmak og den smelter på tungen.

Myk og flytende

Kaken blir som en brownies og skal altså stekes som en. Det betyr at den skal være myk og gjerne litt flytende innvendig.

NB Denne kaken er ikke klargjort for diabetes all den tid den inneholder kesam og ost (laktose)

 

TIPS:  Kaken kan lages helt glutenfri ved å erstatte spelt med mandelmel. Se flere kokketips

Ukens kake leveres hver torsdag av bakeglade Anne Brith Davidsen. Hun står bak kakebloggen villaperlesukker.no og ble nummer to i Hele Norge baker på TV3.

Les mer om Anne Brith her

"Sukkerfri" sjokoladekake

Antall porsjoner

10-12

Ingredienser

4 egg
300 g mager kesam
100 g sukrinmelis
100 g sukrin
70 g kakao
40 g sammalt spelt
30 g fiberfin (glutenfritt, fint fiberrikt mel)
1 ts salt
1 vaniljestang
4 ts bakepulver
200 g Philadelphia light  + sukrinmelis

Fremgangsmåte

Finn fram en form på 25-28 cm.

Visp egg, sukrin og sukrinmelis til en luftig eggedosis.

Dette tar ca 15 minutter. Mål opp resten av ingrediensene.

Når eggedosisen er ferdig, tilsettes mager kesam. Rør dette forsiktig inn slik at du beholder luftigheten. Sikt i det tørre og rør dette forsiktig inn i røren.

Ha røren i en form på 25-28 cm.

Rør Philadelphia-osten i en bolle og smaksett denne med sukrinmelis.

Legg klatter av osten oppå kaken og dra en gaffel gjennom slik at osten fordeler seg.

Stek kaken på 190 grader i 15 minutter.

Kaken skal være litt bløt.

Server kaken litt lun. Strø litt sukrinmelis oppå og pynt med bær.

Tips:
Kaken kan lages helt glutenfri ved å erstatte spelt med mandelmel.

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen