Dagens rett

Cowboy Butter Dipping Sauce - verdens beste biffsaus

Slik setter du ekstra god smak på biffen

Slik setter du ekstra god smak på biffen

Franske kokker vender seg sikkert i avsky for mangelen på raffinement, men denne superenkle smørsausen appellerer til våre innerste lengsler etter det som er fett, syrlig og krydret.
10 Februar 2023 - 01:04

Denne sausen stammer (selvsagt) fra USA, men ingen har gjort krav på opprinnelsen så langt. Mr Donahues - en nå nedlagt restaurant på nedre Manhattan bidro til å gjøre den kjent. Godt hjulpet av viral spredning gjennom nettsider og nå nylig TikTok.

Men selve navnet er det vanskelig å finne en forklaring på. Selv kaller jeg dagen-derpå-mat for cowboymat, mat som er proppet med fett, proteiner og karbohydrater. Den lever i hvert fall opp til den forventingen. 

Den er uansett inspirert av urtesmør også kalt hvitløkssmør, det klassiske følget til biff, avkjølt og skåret  i skiver før det legges oppå biffen som kommer rett fra stekepannen. Selv om slikt smør nå finnes ferdig i butikkhyllene og med alle mulige smakstilsetninger, er opprinnelsen den franske klassikeren Beurre Maître d’Hôtel - hovmestersmør. 

Cowboy-sausen derimot er i form av en lun dipsaus som på bifferestauranter i USA serveres i porsjonsskåler ved siden av biff og pommes frites.

Det som er bra er at den passer egentlig til det meste, ikke bare biffretter, men også kylling, dampet fisk, og grønnsaker. Den løfter egentlig en hver rett som ikke allerede er veldig krydret, men dominert av en eller noen få råvarer. 

Slik steker du entrecote perfekt

Cowboy Butter Dipping Sauce - verdens beste biffsaus

Cowboy Butter Dipping Sauce - verdens beste biffsaus

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør. 
  2. Rør inn sitronsaft og finrevet sitronskall, deretter de andre ingrediensene.
  3. Pisk til jevn saus.
  4. Rør inn finhakkete urter.

Smak til med salt og pepper og evt mer chili.

Server lun eller avkjølt til biff, entrecote, kotelett, kylling eller til dampet fisk eller grønnsaker. Det meste faktisk.

Slik steker du entrecote

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her