Dagens rett

Skinke og pasta

Begynner julestresset å bli merkbart? Skinke, pasta og pesto er en god trio for et enkelt og avslappende førjulsmåltid. Varme måltider er tvingende nødvendig nå som kulda for alvor har bitt seg fast. Til denne retten anbefales en italiensk pinot grigio-basert hvitvin.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Skinke og pasta

Antall porsjoner

4

Ingredienser

500 g røkt, kokt skinke (evt. bayonne e.l)
1 glass pestosaus
ca. 2 ss parmesan
ca. 12 nøster pasta se mengdeberegning på pakken

Fremgangsmåte

Kok pasta etter anvisning på pakken og skjær skinka i strimler.

Hell vannet av pastaen og ha den tilbake i kjelen. Bland forsiktig i pesto   (se link for oppskrift) og skinkestrimler og la det bli gjennomvarmt.

Dryss basilikum og høvlet parmesan over ved servering.

Baguetter eller annet brød hører med. Også en salat laget av f.eks. cherrytomater, salatblader, løkringer og oliven.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Pesto

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

1 stor bunt basilikum
½ dl pinjekjerner evt. valnøttkjerner
50 g parmesan
3 båter hvitløk
1½ dl olivenolje 
½ ts salt 
¼ ts pepper

Fremgangsmåte

Bland sammen basilikum, presset hvitløk og kjerner/strøkavring i en foodprosessor, hakker eller morter.

Tilsett oljen i en tynn stråle under kjøring.

Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen