Dagens rett

Slik lager du fiskesuppe i en fei

Denne oppskriften sikrer deg et velsmakende fiskemåltid på et øyeblikk. Suprere tirsdagsmiddag skal du lete lenge etter.

Fiskesuppe trenger ikke alltid å være en kremet variant, for med en god kraft er mye gjort.

Slik koker du fiskekraft selv

Men har du ikke allerede fiskekraft i fryseren, kan du bruke kraft fra butikken. Fiskebuljongterning går også fint. Bare pass på at suppa ikke blir for salt.

Vi har mange andre oppskrifter på lekre fiskesupper

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Klar fiskesuppe med sei

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

300 g seifilet, uten skinn og bein
2 gulrot
1 potet
1 purre
1 ss smør
12 dl fiskebuljong
½ dl erter, fryste
gressløk
salt

Tilbehør:
brød

Fremgangsmåte

Skyll seien og skjær den i biter.

Skjær gulrot i strimler, potet i terninger og purre i ringer.

Surr gulrot, potet og purre i smør 1-2 minutter og tilsett halvparten av fiskebuljongen. Kok til grønnsakene er nesten møre.

Tilsett resten av fiskebuljongen, erter og litt gressløk, og kok opp.

Ha i seien og la trekke i 2-3 minutter, til fisken er kokt. Smak til med salt.

Server suppen med brød ved siden.

Lekre fiskesupper

Tips: For en enda bedre suppe kan du erstatte fiskebuljong med hjemmelaget fiskekraft.

Slik lager du din egen fiskekraft

Sendt inn av

Foto: Kristin & Vibeke

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen