Dagens rett

Søndagsmiddagen smaker ekstra godt på en fredag

Denne oppskriften er mye raskere å lage enn du tror. Og passer derfor perfekt på en fredag.

Kakunbiff er en praktisk middagsråvare midt i uka, lett å få tak i og rask å tilberede. Denne oppskriften har dessuten et fint festpreg over seg samtidig som den utnytter sesongens gode råvarer.

Prøv en av disse gode kalkunoppskriftene

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kalkunbiff med persillepotetmos og epler

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

1 kalkunfilet skåret i biffer a 180 g
1 pakke bacon
1 purre
3 ss smør
1 ss olje
salt og pepper

Persillepotetmos:
10 store poteter
1 dl fløte
50 g smør
1 bunt kruspersille
salt
1 rød chili

Tilbehør:
2 røde epler
50 g smør
2 ss sukker

Fremgangsmåte

Del kalkunfileten i biffer a 180 g.

Skjær av de grønne bladene på purren og forvell (kokes i noen sekunder) 4 blader i lettsaltet vann.

La bladene renne av på et tørkepapir og skjær de i passe tynne remser på langs i samme bredde som kalkunbiffenes tykkelse.

Surr purreremser rundt kalkunfileten og deretter en baconskive rundt. Fest om nødvendig med en tannstikker.

Stek kalkunbiffene i smør og olje i middels varm panne i 3 min på hver side. La biffene hvile i pannen minst 5 min før servering.

Persillepotetmos:
Skrell potetene og del de i mindre biter. Kok de møre i usaltet vann og hell av vannet.

Mos de i kjelen sammen med melk og smør og smak til med salt. Rør inn finhakket persille og chili.

Del eplene i båter og stek de i smør til de blir litt møre. Dryss over sukker og hold de varme til servering.

Legg opp kalkunbiffene på varme tallerkener sammen med persillepotetmos og stekte eplebåter.

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen