Dagens rett

Svinefilet med basilikum og pinjenøtter

Vi går i dag for en litt omstendelig rett av svin, men at det smaker godt - det lover vi deg. Og siden vi satser på et godt måltid, serverer vi også en spennende rødvin fra det sydlige Frankrike. Litt kostbar - men også deilig.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Svinefilet med basilikum og pinjenøtter med fetakrem

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 Gilde Svin Indrefilet
salt
pepper
2 ss pinjekjerner, hakket
3 ss hakket basilikum
smør

Fetakrem:
100 g fetaost
2 ss olivenolje
¼ rød chili, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss persille, finhakket
pepper

Fremgangsmåte

Gni svinefileten inn med salt og pepper. Gni inn mesteparten av pinjekjerner og basilikum.

Stek eller grill kjøttet på middels varme i smør ca 2-3 minutter. Legg på lokk eller dekk til med folie, og la kjøttet surre på svak varme ca 4 minutter. Husk å la kjøttet hvile 5 minutter før du skjærer det i ca. 5 cm tykke skiver.

Bland sammen ingredienser til fetakremen i en bolle og server den til svinefileten sammen med grillede poteter.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen