Dagens rett

Tagliatelle med sik

Tagliatelle er en klassisk italiensk pastaform. Denne tynne og porøse pastatypen passer dessuten utmerket til fisk. Duften av den ferdige retten fører umiddelbart tankene til sjø og sommer, hvilket jo er svært behagelig i denne snøfattige etterjulstiden.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Tagliatelle med sik

Antall porsjoner

4

Ingredienser

350 g Tagliatelle med egg La Collezione Barilla
300 g sik
20 stk sherrytomater
1 gul løk
ca.10 ferske basilikumblader
1 klype chilipulver
½ glass hvitvin
3 ss extra virgin olivenolje
salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Varm opp oljen og brun finhakket løk i stekepanna. Skjær tomatene i biter, ha dem i pannen og la det småkoke i 5 minutter. Fisken skjæres i biter før den legges i pannen og stekes på høy varme i 4 minutter. Tilsett vinen og smak til med chili, salt og pepper. La det steke på middels varme i ytterligere 5 minutter.

Kok opp 4 liter vann, tilsett 2 ss salt og tagliatelle. La koke i 7-8 minutter, hell av vannet og bland pastaen med sausen. Dekorer med basilikumblader i tynne strimler.

Barillakokkens tips:
• Det går fint å bytte ut siken med annen fisk, f.eks. ørret eller laks
• For å fremheve fiskens smak, kan du steke den i ovnen. Legg så fisken i den ferdige sausen. Tilsett fiskekraften, det fremhever smaken
• For en mer smaksrik pasta, avslutt kokingen av tagliatellen 1 minutt før tiden. Hell av vannet, ha pastaen i sausen og la det småkoke sammen i 1-2 minutter
• Du kan blande olivenolje og basilikum i en foodprosessor og helle det over den ferdige retten som garnityr og smaksforsterker
• For en mildere smak kan du erstatte løken med finhakket sjalottløk

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen