Slik lager du tagliatelle

Slik lager du tagliatelle

Båndpasta, tagliatelle, er for mange den optimale pastaen. Slik lager du den enkelt selv.

Spaghetti eller annen type båndpasta serveres aldri alene i Italia slik vi ofte gjør her til lands, bare med litt olje eller smør som alternativ til poteter. Hele formålet med pasta er i følge det italienske kjøkken å få sausen til å henge sammen, å fange den opp slik at ikke noe av denne mest kostbare delen av retten går til spille. 

Kjevle holder 

Båndpasta, eller tagliatelle ("i strimler"), er den aller mest effektive saussamleren. Samtidig som det er den enkleste pastaen å lage selv. Du trenger nemlig ikke noe mer fancy utstyr for å få det til utover en vanlig kjevle.

Det er nemlig bare det de mest erfarne pastasignoraene (de er så å si alltid kvinner) bruker. Så er dette noe de gjør hver dag. 

For hele familien 

Men et sted må alle begynne, og pastalaging er den perfekte aktivitet for hele familien, enten du bruker bare kjevle eller også pastamaskin. Trening gjør mester. Med tålmodighet og nøyaktighet kommer du også veldig langt, for pastaen må kjevles svært tynt og jevnt før du kan skjære den i strimler. Og selv det gjøres veldig enkelt om du følger oppskriften nedenfor.

Hjemmelaget tagliatelle

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

1 ts
2 ss

Fremgangsmåte

Bland salt og mel. Hell blandingen på bakebordet og lag en grop. Knekk de tre eggene i midten. Bruk en gaffel til å røre eggene godt sammen, samtidig som du får med deg mer og mer av melet. Når alt melet er blandet inn, knar du deigen godt. Hvis den er klissete tilsetter du litt mer mel. Kna til den er elastisk og myk. Det tar ca 10 minutter. La hvile i en plastboks med lokk i minst en halvtime.

Del deigen i fire. Klem den til en firkant og begynn å kjevle til en lang rektangulær leiv. Alternativt kan du kjøre den i pastamaskinen på største tykkelse. Brett så leiven i tre og kjevle igjen. Gjenta dette to ganger. Bruker du maskin, skal du redusere innstillingen for tykkelse for hver gang. Siste gang skal den være 1,5 mm tykk. Dryss litt mel utover halve leiven og rull den fast sammen (som når du lager kanelboller). Kutt i 9 mm tykke skiver. Løs opp rullene med pasta og la tørke i minst 30 minutter.

Gjenta med de tre andre deigemnene.

Kok opp lettsaltet vann og la pastaen fosskoke i 3-4 minutter. Hell i et dørslag, og overfør til et stort serveringsfat. Hell over pastasausen og til slutt nyrevet parmesan.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen