Dagens rett

Torsk med tapenade og sprø skinke

Lag en herlig rett av den deilige torsken denne helgen, og lær hvordan du selv kan lage tapenade hjemme.

Vi har verdens beste fisk og skalldyr i Norge, og Geir Skeie vant tidligere denne uken Bocuse d'Or med en rett på nettopp torsk.
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Torsk med tapenade

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

200 g torskefilet
2 ss olivenolje
4 skiver spekeskinke
30 g tapenade (olivenpuré)
30 g ruccula
4 skiver brød

Fremgangsmåte

Del fisken i fire like deler. Skyll godt av fiskeskivene, og tørk dem med kjøkkenpapir. Varm en spiseskje av oljen i en panne, og stek fisken i to minutter på hver side.

Stek skinkeskivene i en panne til de blir sprø.

Stikk ut fire rundinger av brødskivene, og stek brødrundingene i en panne med resten av olivenoljen. De skal bli gylne på begge sider.

Anrett rundingene på fire små tallerkener. Legg på ruccolasalat, torsk, tapenade og skinke.
 
 
Tips: Denne retten kan du servere som en deilig forrett for fire eller som hovedrett for to. Den sprø spekeskinken passer perfekt til hvit fisk.

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen