Dagens rett

Vart opp med enchilada i dag

Meksikanskinspirert mat er mer populært enn noen gang. Denne oppskriften er super når du har dårlig tid, men vil lage mest mulig fra bunnen.

Selv om enchiladas og andre meksikanskinspirerte retter som taco og burritos har fått et junkfoodstempel, er det ingen grunn til det. Du kan nemlig lage alt fra bunnen selv, men de fleste vegrer seg for å gå løs på lefsene. I hvert fall en fredagskveld. Og det er helt greit, for tilbudet av gode tortillalefser, uten palmeolje og sågar laget av økologiske ingredienser er økende.  

Sjekk ut våre andre tacolignende oppskrifter her 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

 

Kyllingenchilada

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

2 grovhakket gul løk
1-2 fedd hvitløk i tynne skiver
1-2 ss god olje
2 kyllingbryst i skiver

1 ts spisskummin
1 ts paprikapulver, gjerne sterk type
2 dl matfløte
1 pk store tortillalefser
2 dl revet ost etter smak

1 pk salatblanding 
frisk koriander
1 pk små søte tomater 

Fremgangsmåte

Varm olje i en stekepanne ved middels varme. Fres løken og hvitløken myk. Ta ut av pannen og hold varm. 

Ha litt mer olje i pannen og tilsett kyllingstrimlene samt krydderet og stek raskt. Ha i løkblandingen. Rør godt og tilsett matfløte. Kok opp og la trekke noen minutter. 

Fordel blandingen utover tortillalefsene. Rull sammen og legg dem tett i en ildfast form. 

Dryss over ost og sett inn i ovnen ved 200-220 grader i 10-12 minutter til osten begynner å boble. 

Server med frisk koriander, tomater, frisk salat og hjemmelaget guacamole .
 
 
Tips:
Hvis du vil ha en enchilada uten kjøtt, bytter du kyllingen med torsk. Og om du vil ha den vegetarisk, erstatter du kylling med tofu eller sjampinjong. 
 
 

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Guacamole

Ingredienser

2 store modne avokadoer
litt sitronsaft
1 fedd hvitløk, revet
2 flådde tomater, i biter
½ liten, hakket rød chili
2 ss hakket, frisk koriander
salt og kvernet pepper

Fremgangsmåte

Mos avokadoene med en gaffel og press over litt sitronsaft.

Bland avokadoen med resten av ingrediensene. Dekk til og sett kremen kaldt til den skal brukes.

Flere sauser og tilbehør

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen