Dagens rett

Vart opp med enchilada i dag

Meksikanskinspirert mat er mer populært enn noen gang. Denne oppskriften er super når du har dårlig tid, men vil ha mye smak.

Taco er ikke lenger forbeholdt fredagsmiddagen. Og Meksikanskinspirerte retter som taco, burritos, enchiladas og mer har tatt oss med storm, og i dag er dette retter vi lager med største selvfølge.
 

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Kyllingenchilada

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

400 g grillet kylling/kyllingbryst
2 løk
½ ss smør
2 dl crème fraîche
½ ts karri
½ ts sambal oelek (chilipasta)

Tilbehør:
8 tortillalefser
2 dl Jarlsberg, revet
2 dl ruccola-salat
16 stilker sherrytomater
 

Fremgangsmåte

Bruk ferdig grillet kylling eller deler av kylling. Strimle kjøttet.

Rens løken og hakk den. Stek den myk i smør i en stekepanne og tilsett kylingkjøttet. Rør i crème fraîche og sambal oelek. La det koke opp.

Legg fyllet i tortillalefsene og rull sammen. Legg dem tett i tett i et ildfast fat.

Strø over revet ost og gratiner i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter.

Server med cherrytomater, frisk salat og hjemmelaget guacamole .
 

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Guacamole

Ingredienser

2 store modne avokadoer
litt sitronsaft
1 fedd hvitløk, revet
2 flådde tomater, i biter
½ liten, hakket rød chili
2 ss hakket, frisk koriander
salt og kvernet pepper

Fremgangsmåte

Mos avokadoene med en gaffel og press over litt sitronsaft.

Bland avokadoen med resten av ingrediensene. Dekk til og sett kremen kaldt til den skal brukes.

Flere sauser og tilbehør

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen