Dagens rett

Vart opp med oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

At ikke suppe er mettende, er denne kraftpakken motbeviset til. Hvis du lager en stor porsjon kan du ha suppen over flere dager - eller fryse ned overskuddet.

Forny din suppemeny med disse oppskriftene

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Oksehalesuppe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

4 timer

Ingredienser

1 kg oksehale i skiver
2 ss margarin til steking
2 l vann
2 sjalottløk
2 boks hermetiske tomater
1 ss anisfrø
2 ss frisk timian , hakket
2 laurbærblad
1 ts salt
½ ts pepper

Fremgangsmåte

Brun oksehalene i litt olje på høy varme i bunnen av en tykkbunnet gryte (gjerne av jern) til de får en fin stekeskorpe.
 
Stek bare noen oksehaler ad gangen slik at ikke temperaturen faller for mye.
 
Ha alle okehalene i gryten og hell på kaldt vann til det dekker oksehalene.

Skjær løken i grove biter og ha dem i gryta sammen med laurbær, boksetomater og anisfrø.
 
Kok opp og la suppen småkoke i to til fire timer.

Smak til med salt og pepper.

Server med poteter eller potetmos ved siden av.
 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen