Olivenoljeposjert ørret med potetkrem og trøffelskum og trøffel
Foto: Tom Haga

Olivenoljeposjert ørret med potetkrem og trøffelskum og trøffel

Denne retten er kanskje eksklusiv, men du verden så god. Den er komponert av den kjente kokken Charles Tjessem.

Ingredienser
Olivenoljeposjert ørret:
ørret
salt
olivenolje
Potetkrem:
600 g mandelpoteter (rå vekt)
60 g smør
5 dl fløte
2 dl kyllingkraft
salt og nykvernet sort pepper
Trøffelskum:
melk
trøffel
carrogen
sitronsaft
salt
Garnering:
kjørvel
skiver av trøffel

Fremgangsmåte

  1. Olivenoljeposjert ørret:
  2. Ørret fileteres. Legg ørret i saltlake (1 dl salt og en liter vann) i ca 15 minutter. Ta fisken opp og legg den i olivenolje og posjer fisken ved 45 grader i ca 20 minutter.
  3. Potetkrem:
  4. Poteter skrelles og kokes møre i vann, tilsett potetene i en blender sammen med fløte, smør, spinat og litt kyllingkraft, smak til med salt.
  5. Trøffelskum:
  6. Kok opp melk sammen med trøffel, smak til med sitronsaft og salt, siles og skummes opp, tilsett carrogen og legg skummet på fisken.

Garneres med kjørvel og skivet trøffel.

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Charles Tjessem

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her