Ovnsbakt blomkål med gruyere-ostesaus, kjørvel og olivenolje
Aperitif

Ovnsbakt blomkål med gruyere-ostesaus, kjørvel og olivenolje

Når blomkål bader i tykk og deilig ostesaus - også kjent under navnet Mornay, blir det fest i munnen.

Fremgangsmåte

Ovnsbakt blomkål:
Del og rens blomkålene i fire deler hver. Bland olivenolje, sitronsaft, finrevet sitronskall og knust hvitløk, smak til med salt og pepper. Vend blomkålbitene i blandingen. Fordel på et bakebrett og stek ved 200 grader i 15 minutter. Dryss over finhakket kjørvel.

Gruyere-ostesaus:
Bland inn muskatnøtt, litt salt og pepper i melet.

Smelt smør i en tykkbunnet kjele. Dryss melet over - gjerne gjennom en sikt - og rør konstant for å unngå klumper og la koke i et par minutter for å unngå melsmaken. Tilsett melken i en tynn stråle mens du pisker jevnt. La småkoke i 5 minutter etter at all melken er tilsatt for at den skal tykne. 

Tilsett den revne osten og rør til jevnt. Hold varm.

Servering:
Hell ostesaus på tallerkenen og legg en kvart blomkål eller mer på hver tallerken. Du kan også servere ostesausen ved siden av. Dryss over mer kjørvel. Drypp over din beste olivenolje.

Se alt det gode du kan lage med blomkål

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her