Posjert torsk med pepperrot, dillvinaigrette, sprø løk & potetchips
Foto: Tom Haga

Posjert torsk med pepperrot, dillvinaigrette, sprø løk & potetchips

I denne oppskriften kombineres noen av sesongens beste grønnsaker med den allestedsnærværende torsken. Prøv posjert torsk med pepperrot, dillvinagrette, sprø løk & potetchips

Fremgangsmåte

  1. Strø grovt salt på torskefileten og la den ligge i 10 minutter.
  2. Skyll fileten i kaldt vann og tørk den på kjøkkenpapir.
  3. Ta av litt av dillen til pynt og kutt resten av dillen grovt opp og ha den sammen med oljen i en blender. Kjør sammen til en glatt røre.
  4. Ha blandingen over i en kjele og kok opp, la den koke i ca fire minutter til den er klar og grønn i fargen. Sil oljen og sett den til avkjøling.
  5. Skjær løk og mandel løvtynt, helst på en mandolin eller en annen kjøkkenmaskin. Friter de tynne skivene i olje på 160 grader (bruk gjerne et termometer).
  6. Kok opp laken til fisken og ha fiskestykkene oppi. La fisken trekke (posjere) på 78 grader i ovn eller kjele til den skiver seg.
  7. Server fisken med revet pepperot og dillsalat med sprø potet og løk.
  Tips: Vinaigretten skal være irrgrønn, og den henter fargen fra dillen. Dersom dillen ikke har nok farge, kan du tilsette litt spinat som gir en dyp grønnfarge, men lite smak.
 
Denne retten kan også serveres som forrett - beregn da halv mengde pr person.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her