Graskarpuré:
Del graskaret i like store bitar. Legg på brett og bak i omn på 150 grader til dei er møre.
Køyr i blendar til glatt puré, med smør, appelsinsaft og salt.
Sylta aubergine:
Del sjalottlauken i skivar og fres han blank i olivenolje, tilset dei finhakka kvitlauksfedda det siste minutet.
Ha i eddik og terningar av skrelt aubergine. Lat det småputre i 5 minutt, smak til med salt og pepper.
Steikt hummer:
Varm opp olja i ei panne. Ha i hummerhalen og steik i 1 minutt på medium høg varme. Ha så i smør og knust kvitlauk.
Snu hummerhalen i panna og steik ferdig. Aus smør jevnleg over hummarhalen under steiking.
Tips:
Dette er en smaksrik rett og passer som forrett til fire eller en liten hovedrett til to.
Les meir om havets kardinal her
Flere hummer- og skalldyrretter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig