Stekt formkake med bjørnebær og krem
Foto: rudisill

Stekt formkake med bjørnebær og krem

Formkake får en annen betydning servert på denne måten. Har du rester av formkake, vet du hva du skal bruke den til.

Fremgangsmåte

  1. Formkake: Sett ovnen på 175 grader. Smør en brødform og ha hvetemel på innsiden, rist av det overflødige. 
  2. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle.
  3. Pisk smør, kremost og sukker luftig med miksmasteren.
  4. Tilsett ett egg av gangen.
  5. Sikt og vend inn melblandingen. Rør forsiktig til jevn deig.
  6. Hell i formen og stek i 45-50 minutter ved 175 grader. Avkjøl.
  7. Bjørnebærsyltetøy: Kok vann og sukker til det tykner. Rør inn (tinte) bjørnebær. Avkjøl. 
  8. Servering: Skjær formkake i tykke skiver. Bland mykt smør og honning og smør på begge skiver. 
  9. Stek gyllen i stekepanne på begge sider. 
  10. Legg på tallerken og hell over bjørnebærsyltetøy og topp med pisket krem.

Tips:
Du kan selvsagt bruke rester av formkake til denne desserten.

Flere oppskrifter på formkake finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her